Záruka přímo od výrobce záruka přímo od výrobce
Přívětivé ceny přívětivé ceny
Jsme blízko vás jsme blízko Vás
Zázemí velké firmy zázemí velké firmy

Barvy plastových oken

Profilové systémy plastových oken poskytují široké možnosti barevných variant. Můžete je nechat zhotovit v jednostranném nebo oboustranném barevném provedení. Zvolit lze i různé odstíny rámů a křídel plastových oken. Pokud hledáte přírodní materiál, věrně ho napodobí barevné fólie v dekoru dřeva. Výhodou je, že oproti dřevěným oknům nevyžadují tyto speciální péči o povrch oken, stačí běžné mytí.


Nabídka barevných variant uvedená níže je pouze orientační a nemusí být dostupná ve všech profilových řadách. Konkrétní barevnost pro jednotlivé typy plastových oken OTHERM si vyberete podle vzorníku prodejce. Děkujeme za pochopení. 


Jak vybrat barvu plastových oken

V našem sortimentu najdete základní dekory plastových oken, které jsou u zákazníků nejžádanější. Oblíbené jsou už zmíněné dekory dřeva a populární jsou také fólie plastových oken, které pomůžou třeba při rekonstrukci domu zachytit původní barevnost oken. Plastová okna nemusí být jen bílá, mezi nabízenými barvami najdete šedou, hnědou, cihlovou, modrou i tmavě červenou.

NÁŠ TIP: Nejžádanější barevné varianty plastových dveří a oken jsou šedé odstíny imitující hliník.

Jakou zvolit barvu fasády k šedým oknům

K šedým (nebo antracitovým) oknům vybírejte ideálně pastelové barvy fasády. Bude se k nim hodit modrá, zelená, fialová a dokonce i červená. Ještě jednodušší je to samozřejmě u bílých oken, protože k nim můžete zvolit vlastně jakoukoliv barvu fasády. Pokud máte rádi přírodní barvy, zaměřte se na fólie folie s 3D POVRCHEM DŘEVA, které jsou na pohled (i dotek!) k nerozeznání od skutečného dřeva.

3D POVRCHY DŘEVA - k nerozeznání od přírodního materiálu

Hledáte vzhled dřevěných oken, ale zároveň nedáte dopustit na praktičnost těch plastových? Pak jsou pro vás určeny speciální 3D povrchy dřeva. Odpovídají moderním trendům a jsou v oblíbeném skandinávském stylu. Jsou určené pro profilové řady oken typu EVO a nadchne vás na nich to, že jsou opravdu stěží rozeznatelné od skutečného dřeva. Máme 3 provedení v designu dubového dřeva.

Nabídka barev je pouze orientační, kompletní sortiment nemusí být dostupný pro všechny profilové systémy.

Woodec Alpine Woodec Alpine
Woodec Oak Woodec Oak

Základní dekory

Nejžádanější barevné varianty pro dekory plastových oken jsou dostupné jak v jednostranném, tak oboustranném barevném provedení. K plastovým oknům nabízíme také například nalepovací příčky, které efektně okno rozdělí. Barevně je lze ladit v souladu s nabízenými dekory pro okna.

Nabídka barev je pouze orientační, kompletní sortiment nemusí být dostupný pro všechny profilové systémy.

Antracitová šeď 70 Antracitová šeď 70
Zlatý dub 51 Zlatý dub 51
Čedičová šeď 74 Čedičová šeď 74
Tmavý dub 25 Tmavý dub 25
Ořech 21 Ořech 21

Speciální dekory dřeva

Dekory dřeva jsou velmi oblíbené již mnoho let u všech profilových řad plastových oken. Umožňují sladit si do detailu barevnost fasády, dřevěné podbití střechy a další prvky spojené s barevností oken. 

Nabídka barev je pouze orientační, kompletní sortiment nemusí být dostupný pro všechny profilové systémy.

Horská borovice 50 Horská borovice 50
Cheyenne 64 Cheyenne 64
Mahagon 26 Mahagon 26
Nebraska 33 Nebraska 33
Dub polární 43 Dub polární 43
Douglaska 27 Douglaska 27

Další barvy folií

Barevné folie našich plastových oken vystihují potřeby stavebníků, kteří například chtějí doladit svůj rekonstruovaný dům do původní barevnosti oken. je možné také vyrobit rozdílnou barevnost rámů a křídel, což je žádané zejména právě u rekonstrukcí starých nebo prvorepublikových domů.

Nabídka barev je pouze orientační, kompletní sortiment nemusí být dostupný pro všechny profilové systémy.

Alux DB 703 Alux DB 703
Briliantová modř 14 Briliantová modř 14
Krémová 59 Krémová 59
Tmavě zelená 03 Tmavě zelená 03
Tmavě červená 06 Tmavě červená 06
Šedá 02 Šedá 02
Světle šedá 73 Světle šedá 73
Kartáčovaný hliník 69 Kartáčovaný hliník 69
Mechová zeleň 10 Mechová zeleň 10
Černohnědá 71 Černohnědá 71
Ocelová modř 11 Ocelová modř 11
Vínová červeň 19 Vínová červeň 19
Bílá (speciál) 39 Bílá (speciál) 39