Záruka přímo od výrobce záruka přímo od výrobce
Přívětivé ceny přívětivé ceny
Jsme blízko vás jsme blízko Vás
Zázemí velké firmy zázemí velké firmy

Kování oken a dveří

Okenní a dveřní kování je základem spolehlivé funkčnosti

Okna OTHERM osazujeme německým celoobvodovým kováním Siegenia – AUBI TITAN AF, které se vyznačuje špičkovým zpracováním. Svým vzhledem a funkčností splňuje i ty nejvyšší standardy 21. století. Mezi jeho přednosti patří zejména zvýšená odolnost proti násilné manipulaci a mnoho nadstandardních prvků, spolu se zajištěním dokonalého přítlaku křídla okna k rámu po celém obvodu, čímž umožňuje dosáhnout požadovaných vynikajících izolačních vlastností okna.
Plastová okna s kvalitním okenním kováním jsou snadno seřiditelná a mají větší bezpečnost proti vloupání, ale to platí obecně pro okna ze všech materiálů. 
 
Ve standardu u nás najdete:
  • tři bezpečnostní kameny
  • nové uzavírací kameny z plně odolného kompozitního materiálu
  • konstantní výška kliky – viz tabulka dálevíce >>

U vchodových dveří je standardně použita tříbodová zámková lišta s háky KFV. V případě požadavku lze použít kování s rozšířenými funkcemi, jako je například samozamykací zámek, elektromotorický či s panikovou funkcí. Dřevěné dveře a vchodové dveře z ostatních materiálů získají díky kvalitnímu kování nadstandardní životnost a jistotu spolehlivé funkce. 

Okenní kliky

Pro větší komfort užívání a také bezpečnost nabízíme více typů okenních klik:
  • okenní kliky standardní - uplatní se tam, kde nejsou zvýšené nároky na bezpečnost
  • zamykatelné - zvyšují bezpečnost proti vloupání, jsou vhodné zejména u oken nízko umístěných nebo snadno přístupných balkónových dveří, ale chrání také děti zejména při umístění prvků ve vyšších patrech
  • s dětskou pojistkou - chrání zejména malé děti před tím, aby samy otevřely okno
ukázka okna otevřeného na ventilaci letní - větší otevření a zimní - malé otevření.
Umožňuje, abyste sami určovali polohu vyklopení plastových oken, ale platí i pro okna z dalších materiálů. 
 
 
Zmenšené vyklopení křídla okna v zimní větrací poloze snižuje zatížení vnějším hlukem a snižuje ztrátu energie větráním v přechodných obdobích roku (jaro, léto, podzim). Větřání na ventilaci nepoužívejte v zimě. Zmenšením úhlu vyklopení se nemůže déšť dostat až na vnitřní ostění. Integrovaná přídavná pojistka zabraňuje samovolnému přivření vyklopeného okna OTHERM např. průvanem.
 
Dodatečné vybavení větráním na již namontovaném plastovém, dřevěném nebo dřevohliníkovém okně OTHERM s kováním je možné bez vynaložení velkých nákladů.