Záruka přímo od výrobce záruka přímo od výrobce
Přívětivé ceny přívětivé ceny
Jsme blízko vás jsme blízko Vás
Zázemí velké firmy zázemí velké firmy

Jak vybrat plastová okna do paneláku

panelový dům osazený novými plastovými okny OTHERMnová plastová okna OTHERM na panelovém doměplastová okna OTHERM na panelovém doměplastová okna OTHERM na panelovém domě

Zvažujete nákup nových oken do vašeho bytu, ale nevíte, podle čeho je vybírat? Plastová okna jsou nejčastější volbou a představují optimální rozhodnutí s ohledem na cenu a kvalitu. Plastová okna v naší nabídce jsou to, co hledáte. Kontaktujte nás ale před nákupem a ověřte si vlastnosti jednotlivých typů oken. Správným výběrem ušetříte peníze za teplo a také vám poradíme, jak vybrat okna, pokud se váš dům nachází v rušném prostředí nebo do vašich stávajících oken pravidelně zatéká.

Co je zásadní při nákupu plastových oken

Při nákupu plastových oken je zásadní stavební hloubka a volba zasklení. Ta ovlivňuje hladinu možné úspory peněz za teplo. Vyšší míru získáte s okny, která mají větší stavební hloubku a systém středového těsnění, zasklené trojsklem. Počet komor v současnosti již nehraje zásadní význam, Co se týče volby zasklení, trojsklo je dnes už standardem. V některých případech však není nutné a stačit vám bude dvojsklo, raději to ale s námi před nákupem zkonzultujte.

Vadí vám venkovní hluk v bytě? Hledejte středové těsnění oken a speciální zasklení

Efektivní výběr profilu a zasklení přinese nejen úsporu tepla, ale také váš byt ochrání před hlukem z ulice. Komplikuje váš život pravidelné zatékání při silnějších bouřkách, nebo je byt ve vyšším patře a vás trápí silné poryvy větru? Doporučujeme zaměřit se na plastová okna se středovým těsněním. Jde o okna, která mají po celém svém  obvodu tři pryžová těsnění. Taková okna v kombinaci s trojsklem poskytují vysokou ochranu před hlukem, prachem, větrem i deštěm. Úlevu od venkovního hluku podpoří speciální protihlukové zasklení, proto je dobré poradit se o výběru vhodných oken vždy s ohledem na lokalitu, kde žijete. Kvalitní plastový profil a speciální zasklení mají sice vyšší pořizovací cenu, ta ale za klidný spánek a další výhody rozhodně stojí.

Rozměr oken v panelovém domě

Typické rozměry oken v paneláku jsou nejčastěji 150 nebo 160 cm výška. Šířka se pohybuje do 150 cm u jednokřídlých oken a 180 nebo 210 cm u dvoukřídlých oken. V některých panelácích najdete také okna se třemi tabulemi skla, ty mají šířku 240 cm. Jasnou preferenci ale dejte oknům vyrobeným na míru, předejdete tak značným problémům, pokud unifikovaná okna nebudou přesně sedět v otvorech.

Nekupujte unifikovaná okna

Nic jako “paneláková okna” neexistuje. Výroba plastových oken je zakázková, nekupujte unifikovaná okna ze skladu. Je velmi pravděpodobné, že vám nebudou pasovat do otvorů ve zdi a vy budete mít problém s jejich montáží.

Zaměřte se na montáž

Montáž týmem odborníků je minimálně stejně důležitá, jako kvalita pořízených oken. Pokud si objednáte okna s montáží, získáte od výrobce i delší záruku. Při výběru oken také zvažte:

  • nákup stínění nebo sítě proti hmyzu. Ušetříte si tak problémy s dodatečnou montáží, která může nová okna i poškodit.
  • okna se zlepšenými bezpečnostními parametry a bezpečnostním zasklením. Pokud bydlíte v přízemí, určitě jde o rozumnou volbu. Zároveň zvažte připojištění své nemovitosti.
  • pořízení bezpečnostních kliček. Pokud máte malé děti, určitě se to vyplatí.
 

Cenová kalkulace
ZDARMA

do 24h Vás kontaktujeme

Poptávka

Najděte nejbližšího
prodejce

a navštivte nás osobně

Naši partneři