Záruka přímo od výrobce záruka přímo od výrobce
Přívětivé ceny přívětivé ceny
Jsme blízko vás jsme blízko Vás
Zázemí velké firmy zázemí velké firmy

Kliky na okna a balkonové dveře

V nabídce našeho příslušenství najdete kliky na okna a balkonové dveře. Ty vám umožní vhodné sladění s barevností vybraných oken a dveří na balkon. Díky kvalitnímu celoobvodovému kování můžete jednou kličkou ovládat otevření, sklopení křídla i mikroventilace a zajistit si větrání podle aktuálních potřeb. Zvažte pořízení okenní kliky a plastové kliky na balkonové dveře se zámkem. Zvýšíte bezpečí a ochráníte váš domov před nezvanými hosty.

Okenní kliky

Pro větší komfort užívání a také vyšší bezpečnost vašeho domova nabízíme více typů okenních klik. Nabízíme kliky na plastová okna, dřevěná, hliníková i dřevohliníková. Díky nim budete jednoduše ovládat zavření, vyklopení či plné otevření okna:

  • okenní kliky standardní - uplatní se tam, kde nejsou zvýšené nároky na bezpečnost,
  • zamykací - zvyšují ochranu proti vloupání, jsou vhodné zejména u oken nízko umístěných, zabezpečí také balkonové dveře, které je navíc možné i osadit oboustrannou zamykací klikou. Chrání také děti, a to zejména při umístění prvků ve vyšších patrech,
  • s dětskou pojistkou - chrání zejména malé děti před tím, aby samy otevřely okno. Pro otevření okna je totiž nutné současně zmáčknout tlačítko na klice. Zajistí ale bezpečí jen u menších dětí.

Díky speciální součástce na kování je možné nastavit vyklopení okna na zmenšené vyklopení křídla (někdy nesprávně nazývané jako zimní ventilace) na 40 mm oproti standardnímu vyklopení 160 mm. 

V zimě není vhodné větrat na ventilaci a mikroventilaci. Tyto varianty větrání nezajistí dostatečnou výměnu vzduchu v krátkém čase, a tím zvýší ztráty tepla. Při výběru oken se zajímejte o funkčnost z hlediska ventilace a mikroventilace. Na požádání lze zajistit na plastovém, dřevěném nebo dřevohliníkovém okně OTHERM ventilaci na menší vyklopení.

Balkonová klika

Klika na balkonové dveře běžného typu je stejného typu jako je klika na okno. Pokud byste chtěli mít u balkonových dveří oboustrannou kliku i z venkovní strany (ta je pak vždy zamykací), je toto nutné specifikovat v poptávce. Tato balkonová klika se zámkem nemůže být namontována dodatečně, protože profil balkonových dveří musí být širší, aby se do něj zámek vešel. 

Balkónová a okenní klika Balkónová a okenní klika
Klika u odstavně posuvných dveří Klika u odstavně posuvných dveří