Záruka přímo od výrobce záruka přímo od výrobce
Přívětivé ceny přívětivé ceny
Jsme blízko vás jsme blízko Vás
Zázemí velké firmy zázemí velké firmy

Jaká vybrat okna do chalupy

vesnické stavení s plastovými okny OTHERM v dekoru dřevadřevěná okna OTHERM v krásné roubencenová dřevěná okna OTHERM u historické stavby po rekonstrukci

Zvažujete nová okna pro vaši chatu nebo chalupu? Naši zákazníci si oblíbili plastová okna v dekoru dřeva. Skoro u nich nepoznáte, že nejde o přírodní materiál. Pokud ale plastovým oknům nefandíte, zaměřte se na naši nabídku v sekci dřevěná okna.

Jaká okna se hodí do roubenky

Do roubenky budou nejlepší právě dřevěná okna. Zachovají její rázovitost i styl. Navíc nemusíte investovat peníze do výroby repliky původních oken, ta je velmi nákladná. V našem sortimentu najdete široký výběr dřevin (smrk, borovice, meranti dub) a barev (lazur a nástřiků). Všechna provedení dřevěných oken mají špičkovou povrchovou úpravu a jejich údržba je díky tomu snadná. Můžete si je pořídit navíc v takzvané historizující úpravě, která bude ladit nejen k exteriéru, ale také k dřevěnému nábytku v interiéru.

Stylová dřevěná špaletová okna

Pokud se rozhodnete pro špaletová okna, určitě chybu neuděláte. Jsou složená ze dvou okenních křídel (vnější strana dvojsklo, vnitřní strana jednosklo) a spojená různě širokým dřevěným deštěním. Taková okna se otevírají vždy dovnitř, a to proto, že by venkovní vlivy na panty byly velkým náporem na jejich životnost. Také k nim máme k dispozici stylové doplňky. Naše dřevěná okna poskytují výborné tepelně izolační vlastnosti a osobitost, kterou hledáte. Chcete k nim pořídit okenice? Jde o individuální záležitost, kterou je potřeba řešit již ve fázi poptávky.

Pro dojem starých časů

Dřevěná špaletová okna OTHERM mají historický vzhled ale moderní konstrukci (základem je opět lepený eurohranol). Opatřené jsou izolačním zasklením a dosahují výborných tepelně izolačních vlastností i útlumu hluku. 


Jak často natírat dřevěná okna

S okny OTHERM můžete tuhle otázku vypustit z hlavy. Naše okna mají špičkovou povrchovou úpravu. Ta je podtržená speciální dílcovou metodou výroby, kdy se jednotlivé díly rámů a křídel impregnují před sesazením okna, pak probíhá automatické nanesení barevného základu a následuje robotický nástřik ochranné lazury. To znamená, že při minimální údržbě mají prakticky neomezenou životnost a výborný vzhled si zachovají po mnoho let. Stačí, když jednou nebo dvakrát ročně použijete balzám na dřevěná okna - to zvládnete u každého okna za pár minut, protože jen okno otřete houbičkou namočenou v balzámu.

Díky tomu budete mít o starost méně, vyhnete se složité péči o dřevěná okna a místo natírání můžete v létě na chatě v klidu odpočívat. Natírání oken by laik neměl dělat, aby je vzhledově neznehodnotil. Servisní ošetření oken je potřeba při pravidelném používání balzámu nejdříve asi po 10–15 letech, a to spíše jen u oken orientovaných na východ a jih, která nejvíce trpí.

Nenáročná dřevohliníková okna

Nulovou údržbu představují pro své majitele dřevěná okna s hliníkovým opláštěním. To je chrání před venkovními vlivy. Dřevohliníková okna nabízí široké možnosti barev hliníkového opláštění v RAL odstínech, případně speciálních metalických barev a z nabídky odstínů v imitaci dřeva. V interiéru lidé často volí jen transparentní lak, který zdůrazní přirozenou kresbu dřeva, ale k dispozici jsou i speciální olejové barvy pro navození provence nebo vintage stylu.

Možností jsou i plastová okna

Někdy mohou být optimální volbou plastová okna, a to tehdy, když na chalupu jezdíte nepravidelně. Plastová okna se totiž například lépe hodí do vlhkých starých chalup, kde by kvůli vnitřní vlhkosti dřevěná okna trpěla, protože se tam těžko větrá a vy nemáte možnost je pravidelně navštěvovat a větrat. Proto je dobré na ně nezanevřít a nedržet se striktně venkovského rázu chalupy za každou cenu. Rustikální vzhled u nich můžete navodit například okenními příčkami.

Okenní příčky

Okenní příčky nabízí způsob, kterým okno vzhledově rozdělit. Dostupné jsou v meziskelním provedení nebo nalepené na izolačním zasklení. U dřevěných oken jsou vzhledově estetičtější nalepované příčky. Počítejte s tím, že meziskelní příčky zhoršují tepelnou izolaci zasklení. V menší míře mají podobný problém i nalepované příčky (varianta s duplexem). Duplex tj. meziskelní rámeček umístěný uvnitř zasklení pod příčkou, plní výhradně estetickou funkci. Existuje ještě varianta pevné příčky. Ta se realizuje pomocí okenního sloupku nebo tzv. poutce. V místě příčky jsou fixovány dvě samostatná izolační zasklení.

Vchodové dveře do chalupy

Dřevěné vchodové dveře vyrobíme na míru vašim možnostem. Mimo klasických tvarů mohou být takové dveře klidně obloukové nebo půlkruhové, případně dvoukřídlé. Kombinovat je můžete s bočními prosklenými světlíky i nadsvětlíky s ornamentální výplní. U takových dveří se můžete spolehnout na výbornou tepelnou i zvukovou izolaci, je však nutné počítat s vyšší pořizovací cenou. Podívejte se a nabídku vchodových dřevěných dveří.

Cenová kalkulace
ZDARMA

do 24h Vás kontaktujeme

Poptávka

Najděte nejbližšího
prodejce

a navštivte nás osobně

Naši partneři