Záruka přímo od výrobce záruka přímo od výrobce
Přívětivé ceny přívětivé ceny
Jsme blízko vás jsme blízko Vás
Zázemí velké firmy zázemí velké firmy

Mohou se plastová okna vyměňovat i v zimě?


ANO

Okna instalovaná před rokem 1990 mají obvykle nevyhovující tepelně-izolační vlastnosti a většinou již i špatný technický stav. Výměna těchto oken za okna nové generace, která obecně splňují potřebné technické požadavky a parametry, se postupně rozjíždí i přes omezené finanční možnosti, které má k dispozici celá česká společnost.
 
Na základě počtu objednávek na okna pro rekonstrukční práce vyplývá, že výměna oken je považována za sezónní práci, kterou je možno provést pouze v "teplejší" části roku. V praxi to znamená, že většina výrobců otvorových výplní je v podzimních měsících zahlcena přívalem zakázek, který trvá téměř do vánočních svátků.
 
Nový rok znamená určitý předěl a požadavky na výrobce jsou v zimních měsících obvykle nepatrné. Vychází se z obecně přijímaného předpokladu, že v období mrazů nelze okna vyměňovat.
 
Skutečnost je však poněkud jiná. Provést výměnu starých oken za nová je bez problémů možné, i když jsou teploty pod bodem mrazu. Víme totiž, že mezi demontáží stávajícího okna a montáží nového okna uplyne pouze několik desítek minut. Za tuto dobu nedojde k prochladnutí zdiva a tak se teplota v místnosti po instalaci rychle vrací k normálu. Květiny nebo domácí mazlíčkové, kteří by mohli utrpět chladem, lze snadno přemístit do vyhřáté části bytu.
 
Rovněž není třeba mít obavy z kvality použitých montážních materiálů. Běžně se pak v tomto období používají hmoty (malty, montážní pěny), které jsou určeny až do -10 stupňů Celsia.
 
Pro klienty, kteří se neobávají výměn oken v zimě, jsou připraveny další výhody, které spočívají především v atraktivních zimních slevách.