Záruka přímo od výrobce záruka přímo od výrobce
Přívětivé ceny přívětivé ceny
Jsme blízko vás jsme blízko Vás
Zázemí velké firmy zázemí velké firmy

Plastová okna a dveře - česká kvalita bez kompromisu

Jednokřídlé obloukové plastové okno OTHERMVýhody plastových oken a dveří OTHERM

Kvalitní plastová okna slouží stejně dobře jako dřevěná. Izolační vlastnosti totiž nezávisí na materiálu, ale na kvalitě výroby, montáže a seřízení. Není pravda, že „plastová okna nedýchají“. Vše závisí na preciznosti realizace a také na správném větrání. Přesvědčíme vás o výhodách plastových oken a dveří OTHERM. Vyberte si osvědčenou českou kvalitu bez kompromisu.  

Plastová okna a dveře jsou nejprodávanějším typem v ČR. Oblíbená jsou nejen díky příznivé ceně, oceníte i jejich bezúdržbovost. Jaké jsou další výhody plastových oken a dveří OTHERM? 

  • Nadstandardní životnost a spolehlivost. 
  • Perfektní izolační vlastnosti. 
  • Velké množství barev a dekorů. 
  • Zaměření a montáž odborníky. 
  • Záruční a pozáruční servis. 

Plastová okna můžete doplnit o vchodové plastové dveře, kde nabízíme celou řadu modelů dveřních výplní. K dispozici jsou také plastové posuvné dveře, a to ve dvou provedeních. Z klasických okenních systémů vychází posuvný systém PSK Portal, který má v dolní části okenní rám s pojezdovou kolejnicí. Stále žádanější je bezbariérový plastový posuvný HS Portal.

Cenová kalkulace
ZDARMA

do 24h Vás kontaktujeme

Poptávka

Najděte nejbližšího
prodejce

a navštivte nás osobně

Naši partneři

Na co si dát pozor při výběru plastových oken nebo dveří?

Nevěřte, slibům „vyrobíme vám cokoliv“. Dejte přednost výrobci, který vás upozorní, pokud vaše požadované řešení nebude technicky správné a navrhne, jak provedení v plastu udělat lépe. Výběr dodavatele zvažte opravdu pečlivě – sebelepší okno či dveře zničí nekvalitní montáž. Důležité je při užívání i pravidelné seřízení oken

Vstupní dveře rodinných domů jsou častým zdrojem úniků tepla. Plastové vchodové dveře OTHERM jsou proto vybaveny hliníkovým prahem, který tepelným ztrátám účinně brání.  

Náš tip: vyřešte vchodové dveře současně s okny ve stejném profilovém systému, váš dům tak získá jednotný vzhled. Prohlédněte si profilové systémy plastových oken a profilové systémy plastových dveří

Dvoukřídlá versus jednokřídlá okna

Stavíte nebo rekonstruujete? Rozmyslete si, zda zvolíte jednokřídlá nebo dvoukřídlá okna. Tam, kde není místo pro otevření širokého jednokřídlého okna, ušetříte prostor před oknem díky dvoukřídlé variantě. 

Dvoukřídlá okna můžete mít buď s pevným sloupkem uprostřed (budou tam dvě okenní kliky), nebo se stulpem, kdy se celé okno dá otevřít bez sloupku uprostřed (ovládá se jednou kličkou a páčkou skrytou na křídle). Oba typy mají své výhody a nevýhody a je třeba volit je podle situace na stavbě. Například okno se stulpem (bez prostředního sloupku) přináší:

  • možnost otevřít plnou šířku okna bez bariér,
  • okno bez kličky nelze samostatně vyklopit,
  • výhodnější cenu.

Jaká jsou nejoblíbenější plastová okna a dveře?

  • Plastové profily se stavební hloubkou větší než 80 mm.
  • Středový systém těsnění. 
  • Osazení izolačním trojsklem. 
  • Stále oblíbenější jsou šedé odstíny plastu – věrně připomínají hliník. 

Mezi dlouhodobě nejprodávanější patří plastový profilový systém OTHERM PERFEKT EVO. OIkenní a dveřní systém stavební hloubky 82 mm se třemi těsnícími rovinami, osazený zasklením v trojskle. 
 

OTHERM Perfekt EVO OTHERM Perfekt EVO
OTHERM Perfekt EVO - detail výztuhy OTHERM Perfekt EVO - detail výztuhy
OTHERM Pasiv EVO OTHERM Pasiv EVO