Záruka přímo od výrobce záruka přímo od výrobce
Přívětivé ceny přívětivé ceny
Jsme blízko vás jsme blízko Vás
Zázemí velké firmy zázemí velké firmy

​​Jak seřídit plastová okna

Plastové okno se může časem, vlivem své hmotnosti a teplotních změn, vychýlit z původního správného seřízení. Aby okno dokonale těsnilo i po letech, je potřeba provádět pravidelnou údržbu oken. Nechte si během vašeho plánovaného mytí čas navíc pro seřízení oken. Poradíme vám, na jaké části okna se zaměřit. Ještě spolehlivější je varianta, kdy si objednáte servis oken přímo od našich specialistů. 

Seřízení oken od profesionálů Otherm (doporučujeme!)

Naše plastová okna i dveře se seřizují snadno díky kvalitnímu celoobvodovému kování. To zároveň zaručuje bezvadnou funkci těsnění. Záruční i pozáruční servis si u nás můžete objednat, kontaktujte nás pro bližší informace. Naši profesionálové vědí, na co zaměřit a případnou příčinu problému s nedovíráním okna odhalí během chvilky. Zkontrolují také jeho další části a provedou kompletní revizi.

Pozorně si přečtěte návod, kde najdete obsáhlé informace o tom, jak perfektně seřídit všechny typy oken, balkonových dveří, HS portálů a PSK portálů (sklopně posuvných dveří). A to včetně balkonových oken a našich dalších produktů z portfolia posuvných systémů. Vystačíte si s imbusem a stranovým klíčem. 

Naučte se v zimě správně větrat

V zimě doporučujeme nepoužívat mikroventilaci. V chladných měsících je nejlepší otevřít okno dokořán a nechat pár minut proudit čerstvý vzduch. Přečtěte si více o tom, proč nepoužívat mikroventilaci v zimě. 

Během období, kdy venku není ještě velká zima, využijte ventilaci. V zimě je dobré zmenšit vzdálenost vyklopení. V létě se prochladnutí interiéru bát nemusíte, proto uvítáte větší vyklopení. Zjistěte více o tom, jak nastavit ventilaci okna na zimu a léto.

Na co se zaměřit při seřízení plastových oken

Následující obrázek a vysvětlivky vám pomohou zorientovat se v jednotlivých částech okenního kování. V závislosti na čísle na obrázku zjistíte, co musíte udělat, pokud zde okno hůře doléhá.

Okno dře v místě číslo:

  1. spodní závěs šroub povolit – tj. spustit křídlo níž + horní závěs šroub povolit – tj. posunout křídlo ke klice,
  2. spodní závěs šroub povolit – tj. spustit křídlo níž,
  3. horní závěs šroub povolit – tj. posunout křídlo ke klice,
  4. spodní závěs šroub povolit – tj. posunout křídlo ke klice,
  5. spodní závěs šroub utáhnout – tj. vysunout křídlo výš,
  6. spodní závěs šroub utáhnout – tj. vysunout křídlo výš + horní závěs šroub utáhnout – tj. posunout křídlo od kliky,
  7. spodní závěs šroub utáhnout – tj. posunout křídlo od kliky,
  8. horní závěs šroub utáhnout – tj. posunout křídlo od kliky.

Ostatní případy seřízení oken

  • Křídlo se otevírá při vyklápění – v horním závěsu posunout křídlo v potřebném směru.
  • Křídlo se vyklápí při otevírání – spodní závěs šroub utáhnout – tj. vysunout křídlo výš.
  • Křídlo netěsní – zvýšit přítlak.
  • Kličkou jde těžko pohybovat – snížit přítlak.

Potřebujete pomoci se seřízením oken? Obraťte se na nás a my vám rádi poradíme telefonicky, nebo se domluvíme na návštěvě našeho profesionálního technika.