Záruka přímo od výrobce záruka přímo od výrobce
Přívětivé ceny přívětivé ceny
Jsme blízko vás jsme blízko Vás
Zázemí velké firmy zázemí velké firmy

Možnosti zasklení plastových oken

Plastová i dřevěná okna lze zasklít celou řadou speciálních typů skel. Kvalitní izolační zasklení a profilový systém jsou z hlediska tepelněizolačních vlastností rozhodující. Použít lze také ornamentální sklo, které se hodí především do koupelen a pro světlíky u vchodových dveří. Zasklení může mít další výhodné vlastnosti, kterými zpříjemní vaše bydlení. Jak zasklít plastové okno bez chyb? Nechte to na našich odbornících! 

Druhy skel do oken

Dodáváme okna s izolačním zasklením dvojskly nebo trojskly. Na výběr jsou navíc tyto typy zasklení do oken: bezpečnostní skla nebo protihluková skla. Do komerčních prostor s velkými prosklenými plochami lze dodat i protisluneční zasklení. Pro pasivní domy je pak speciálně určené tzv. solární zasklení. Má výbornou tepelnou izolaci a zároveň umožňuje efektivní prohřívání interiéru slunečními paprsky. To oceníte především na jaře a na podzim.

Cenová kalkulace
ZDARMA

do 24h Vás kontaktujeme

Poptávka

Najděte nejbližšího
prodejce

a navštivte nás osobně

Naši partneři
 

Izolační dvojskla

Dříve bylo standardním zasklením izolační dvojsklo. Jde o zasklení tloušťky 24 mm (zasklení tvoří 2 skleněné tabule tloušťky 4 mm, mezera mezi nimi má 16 mm a je vyplněná argonem). Standardně je meziprostor vyplněný argonem (tedy plynem s nízkou tepelnou vodivostí), je možné dodat také výplň s kryptonem, který má lepší izolační vlastnosti, zároveň ale mnohem vyšší cenu. Teplý distanční rámeček dodáváme u všech typů izolačních skel standardně, díky němu je podstatně omezený výskyt pásku kondenzované vlhkosti v dolní části zasklení.

Izolační dvojskla využijete především u oken při méně náročných rekonstrukcích starších domů. U novostaveb je dnes už nutné použít izolační trojskla. Okno s trojsklem poskytuje lepší tepelnou izolaci a eliminuje rosení oken. Zasklení izolačním trojsklem musíte také použít v případě, že chcete pro zateplení využít dotací Nová zelená úsporám.

Výměna dvojskla za trojsklo

Výměnu dvojskla za trojsklo samozřejmě v OTHERM dokážeme zajistit. Musíme ale nejprve ověřit, zda to dovoluje stavební hloubka profilu vašeho okna. Ta musí být větší než 70 mm. U menších stavebních hloubek není možné výměnu udělat, protože zasklívací lišta by byla příliš úzká a nesplňovala by tak nutné bezpečnostní parametry. Kontaktujte nás a zjistěte podrobnosti. 

Bezpečnostní zasklení

Chcete mít větší jistotu ochrany před rozbitím? Ať už kvůli zlodějům, nebo pro bezpečí dětí, vybírejte bezpečnostní zasklení.

Existují dva typy bezpečnostního zasklení:

  1. Kalená skla: poskytují ochranu proti zranění, při prasknutí netvoří ostré úlomky.
  2. Lepená skla: Skleněné tabule jsou už při výrobě spojené speciálními meziskelními fóliemi, a to jednou nebo více. Když okno praskne, sklo zůstane nalepené na folii. Zloděj takové zasklení překoná jen stěží. Dítě se o něj nepořeže.
 
 

Zvukově izolační zasklení

Potřebujete odhlučnit byt? Zaměřte se na protizvuková okna. U nich záleží jak na použitém profilu (lépe chrání profil se středovým těsněním a rozšířenou stavební hloubkou), tak na zasklení. Speciální protihlukové zasklení se vyznačuje tím, že mají skleněné tabule různou tloušťku. Buď jen jako tabule samotná, nebo tabule spojené již z výroby meziskelními fóliemi. Kromě lepší zvukové izolace je takové zasklení i bezpečnostní – o dost lépe odolává rozbití.

Často si lidé myslí, že trojsklo chrání před hlukem lépe než dvojsklo, to je ale omyl. Lepší útlum zvuku zajistí rozdílná síla skel, a to např. z exteriéru 6milimetrový a z interiéru 4milimetrový. Než se rozhodnete pro investici do protihlukových skel, poraďte se s odborníkem. Zvuk je mechanické vlnění a do interiéru proniká nejen okny, ale i stavební konstrukcí domu. Projektant by tak měl posoudit, jestli není kromě oken potřeba izolovat i stěny domu. Znamená to pro něj zaměřit se na zesílenou izolaci stěn, aby dosáhl komplexních tepelněizolačních vlastností, které současné stavební normy vyžadují. Vlastnosti oken pro novostavby by měl vždy stanovit projektant.

Protisluneční izolační sklo

Protisluneční skla zabraňují nepříjemnému zahřívání interiéru a zároveň díky nim šetříte energii pro klimatizaci. Pozor, jde o zasklení, které je speciálně určené pro komerční prosklené prostory. Takové zasklení totiž snižuje průnik světla do interiéru. Jeho použití v obytných prostorech je vždy nutné opravdu dobře zvážit a zjistit všechny negativa, která to může přinést. V takových místnostech se musí více svítit a hůře se tam může dařit i květinám. Pro obytné místnosti je vhodné spíše venkovní nebo vnitřní stínění. 

Na výběr jsou dva typy protislunečních skel:

  1. Tvrdě pokovené sklo: jednoduché nebo izolační sklo, silně reflexní.
  2. Sklo probarvené ve hmotě: jednoduché nebo izolační sklo, málo odráží a absorbuje.

 

Dělení oken

Izolační skla mohou být opticky dělena okrasnými dělícími mřížkami umístěnými v dutině skla. Meziskelní mřížky pro naše plastová okna dodáváme v různých šířkách, kombinacích a barevných odstínech. Jejich zapracování ale zhoršuje tepelněizolační vlastnosti skla. Dnes jsou z estetického hlediska spíše na ústupu.

Pokud je třeba okna dělit, je to možné i nalepovacími příčkami. V meziskelním prostoru je pak z důvodů estetických tzv. duplex (tedy meziskelní rámeček), z venkovní strany je pak nalepená příčka. I toto provedení ale zhoršuje tepelnou izolací. 

Další možností je dělení pomocí pevných příček, zasklení tedy není jednolité. Takové příčky jsou pak větší a odpovídají síle okenního rámu. Takové provedení nemá negativní vliv na tepelnou izolaci.